“ Zorg er eerst voor dat je de juiste dingen doet (effectiviteit) 
voor  je ze perfect probeert te doen (efficiëntie).

 

– Walter Linseele, oprichter van Mimer 

Wat de uitdaging ook is, we helpen je om je bedrijf of organisatie duurzaam te veranderen én te verbeteren. Door je te adviseren, begeleiden en coachen – het abc van Mimer. 

 

Samen bepalen we waar je met je bedrijf of organisatie naartoe wil. En hoe we dat best kunnen organiseren zodat jij je doelstellingen kan realiseren. 

HET ABC VAN MIMER

Adviseren

Maar eerst goed luisteren. En de juiste vragen stellen om een correcte analyse te maken van de huidige situatie en problematieken. Zo brengen we de uitdagingen binnen je organisatie of team in kaart. 

 

We inspireren je met ideeën hoe je het anders kan aanpakken op basis van bewezen wetenschappelijke methodes en ervaringen met andere bedrijven. En reiken je ook concrete handvaten aan om die theorie en ervaring ook in de praktijk te brengen.

Begeleiden

Er mag dan een actieplan op tafel liggen, om succesvol te veranderen moet het ook uitgevoerd worden. Nu is het aan jou en je medewerkers. Maar we laten je niet aan je lot over. Samen uit, samen onderweg, samen thuis.

 

Duurzame verandering gebeurt niet van vandaag op morgen. En soms moet er onderweg wat bijgestuurd worden. Daar helpen we je ook bij.

Coachen

Veranderen – ook al is het om te verbeteren – betekent ook dat je aan mensen vraagt om zaken die ze al jaren gewoon zijn nu anders te gaan doen. Dat is niet altijd even evident. Hoe lees je gevoelens van weerstand en hoe pak je ze aan? Hoe blijf je jezelf en medewerkers motiveren?  

 

Daarom coachen we zowel managers als medewerkers om de nieuwe manier van werken ook correct te implementeren en zo een gepaste organisatiecultuur te realiseren.

VAN CHALLENGE
NAAR CHANGE

 Hoe Mimer werkt? 

Eerst en vooral voeren we een intakegesprek om elkaar beter te leren kennen, de concrete uitdagingen te achterhalen en uit te vissen welke verandering of begeleiding je bedrijf of organisatie écht nodig heeft. 

 

We bepalen hoe we het transformatieproces doelgericht kunnen aanpakken, hoeveel tijd daarvoor nodig is en wat dat zal kosten, maar ook wat we concreet van jou en je medewerkers verwachten. 

Hoewel de uitdagingen (hoe groot of hoe klein ook) in bedrijven en organisaties heel uiteenlopend kunnen zijn, doorlopen al onze veranderingsprocessen een aantal fases (die soms wat door elkaar kunnen lopen): 


  • Wat is de huidige situatie? Welke uitdagingen zien we?
  • Waar willen we als organisatie naartoe? Wat willen we bereiken?
  • Wat is de kloof tussen wat we hebben en wat we willen?
  • Hoe kunnen we die kloof best overbruggen? Plan van aanpak? 
  • Uitvoeren en opvolgen van het plan en bijsturen waar nodig.

 

Het project is afgelopen wanneer de oplossing die we samen hebben gedefinieerd en geïmplementeerd ook echt werkt.

Hoe Mimer helpt?

Persoonlijk

We willen jou, je bedrijf of organisatie en je team écht leren kennen en respecteren. 

Integer

We willen je maximaal helpen. Wat we je adviseren, passen we ook zelf toe. 

Realistisch

Onze aanpak is no-nonsense. We zetten ambitieuze doelen, maar met zin voor realiteit. 

Gefundeerd

De methodes die we gebruiken zijn én wetenschappelijk onderbouwd én toepasbaar. 

Samen

Samen realiseren we meer, met oplossingen die door iedereen gedragen worden. 

Duurzaam

We streven altijd naar duurzame verandering met succes op lange termijn.